Podijeli članak

​Nakon vala prosvjeda u subotu navečer zbog smrti Georgea Floyda, Afroamerikanca koji je, zbog brutalne policijske fizičke sile umro tijekom policijskog privođenja u Minneapolisu, u brojnim gradovima uveden je policijski sat.

U Washingtonu, New Yorku i Philadelphiji prosvjednici su se sukobili s policijom, a u Philadelphiji i nakon što je na snagu stupio policijski sat. Uhićeni su deseci ljudi, policija je protiv prosvjednika upotrijebila i suzavac, a u neredima su uništene neke zgrade i zabilježeni požari.

Derek Chauvin, bivši policajac optužen za smrt Georgea Floyda prvi put će se pojaviti na sudu 8. lipnja, a ne danas. Ne navodi se razlog zašto je pomaknut datum prvog ročišta, navodi CNN.

Aktivist Shaun King objavio je na svom instagramu video i opisuje da se radi o policijskom automobilu u kojem su policajci tukli Georgea Floyda. 

U Minneapolisu je kamion cisterna naletio na prosvjednike na međudržavnoj autocesti. Nitko od sudionika pohoda nije ozlijeđen, izjavio je Reutersov svjedok. Kada je vozač izašao iz kamiona prosvjednici su ga pretukli.

Lokalne vlasti u Minneapolisu objavile su da je vozač uhićen.