Podijeli članak

Novi broj Osvita (91–92), časopisa za književnost, kulturu i društvene teme Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne objavljen je, priopćeno je danas iz DHK HB.

I ovaj broj prati aktualnu književnu produkciju članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i drugih književnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja u kojima književnici stvaraju na hrvatskom jeziku.

"Kao i dosad Osvit objavljuje poeziju, prozu, dječju književnost, aforizme, oglede i kritike, eseje i književnoznanstvene radove. Tako se u ovom broju Osvita mogu čitati tekstovi već afirmiranih književnika kao i onih koji dosad nisu objavljivali u Osvitu i onih kojima je ovo prvo pojavljivanje na književnoj sceni; ukupno četrdeset i jedan autor. Među inim posebno preporučujemo tekstove akademika Luke Paljetka o Krešimiru Šegi; tekst msgr. Anđelka Babića o gradnji mostarske katedrale; govor Ante Glibote, dopredsjednika Europske akademije znanosti, umjetnosti i književnosti iz Pariza, na svečanosti uručenja članskih povelja Akademije novoprimljenim akademicima, hrvatskim književnicima Mili Pešordi iz Zagreba i Luku Paljetku iz Dubrovnika", priopćeno je iz DHK HB.

Osvit se može nabaviti u prostorijama Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, Mostar) ili preuzeti pdf izdanje s web stranice DHK HB.