Podijeli članak

Nedavno je u javnost procurila vijest kako će se obitelj Michaela Schumachera, za koga se više od četiri i pol godine ne zna u kakvom je zdravstvenom stanju nakon nesreće na skijanju, preseliti na Mallorcu. 

Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 je 29. prosinca 2013. na skijanju u francuskim Alpama glavom udario u stijenu te je nakon brojnih operacija iz bolnice prebačen u svoj dom u Švicarsku na kućno liječenje. 

Sve ove godine Schumijeva obitelj ne želi pričati o Michaelovom zdravstvenom stanju. Prije nekoliko dana mediji su pisali kako je supruga Corinna za 30 milijuna eura kupila imanje na najvećem španjolskom otoku, čiji je vlasnik nekada bio Realov predsjednik Florentino Perez. Katia Rouarch, načelnica općine Andratx, tada je potvrdila dolazak Schumacherove obitelji. 

"Mogu službeno potvrditi da će Michael Schumacher doći u naše mjesto. Spremni smo za doček", rekla je Katia Rouarch.

No izgleda kako je njezina izjava krivo prenesena. Glasnogovornica Schumacherove obitelji Sabine Khem demantirala je njezine riječi: 'Obitelj Schumacher ne planira se preseliti na Mallorcu.' 

Uglavnom, imanje na španjolskom otoku obitelj legendarnog vozača formule 1 koristit će za odmor, a Michael će i dalje biti na kućnoj njezi u svom domu u Ženevi. Nitko osim najbližih članova obitelji i medicinskog osoblja ne zna kakvo je zdravstveno stanje Michaela Schumachera. Obitelj ne želi javno iznositi informacije kako teče oporavak bivšeg sedmerostrukog svjetskog prvaka u formuli 1.