Podijeli članak

Svečanost obilježavanja Dana Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru i obilježavanje 41. godišnjice djelovanja ove visokoškolske ustanove danas je okrunjena promocijom 51 doktora znanosti od kojih je današnjoj manifestacije nazočilo 38 slavljenika.

Svečanost promocije doktora znanosti u zgradi Ekonomskog fakulteta vodili su prorektor Elvir Zlomušica koji je odlukom Senata od 29. ožujka novi rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i prorektorica Vahida Žujo.

Održavanjem svečanih manifestacija na Univerzitetu opravdavamo postojanje Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru kao institucije koja nadilazi granice jednog grada, županije ili regije u znanstvenom i kulturnom smislu“, kazao je budući rektor mostarskog Univerziteta čestitavši svim dotorantima, njihovim obiteljima i profesorima poželjevši im uspješan rad.

Prorektorica Vahida Žujo je naglasila kako je promocija doktoranata koji su u protekloj akademskoj godini stekli najviša akademska znanja doktor znanosti najsvečaniji čin i potvrda opredijeljenosti Univerziteta Džemal Bijedić ka znanstveno istraživačkom radu.

Kvalitetan znanstveni proces je neodvojiv u znanstveno-istraživačkom radu i napredak općenito društva i gospodarstva i ne može bez znanja i primjene novih ideja i tehnologija“, zaključila je prorektorica Žujo.
 
Autor: G.Š./Pogled.ba