Podijeli članak

Niti jedna politička stranka uključujući Stranku demokratske akcije (SDA), nije ovlaštena pokretati bilo kakve inicijative za smjenu predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskoga vijeća BiH (VSTV) ili bilo kojeg drugog nositelja pravosudne funkcije, kazao je za „Avaz“ predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija. 

Podsjećamo, sjednica Predsjedništva SDA održana je jučer u Sarajevu, a predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović komentirao i priopćenje Visokog tužiteljskoga vijeća BiH.

Istaknuo je da je, kada je riječ o aferi Potkivanje, nedvosmisleno šta se desilo i da se Milan Tegeltija odmah trebao povući, te da SDA ostaje pri tom zahtjevu.

"Prema tome, kako sam to rekao i kada je bila u pitanju glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, to nisu zahtjevi o kojima se uopće ozbiljno može i razgovarati, a kamoli po njima postupat", kategoričan je Tegeltija.  

Dodao je da se medijskim oživljavanjem propalih pokušaja podmetanja njemu kao predsjedniku VSTV-a, očito se želi skrenuti pažnja i pridobiti podrška javnosti u delegitimizaciji i stavljanju pod kontrolu pravosudnog sustava BiH.