Podijeli članak

Iza nogometaša Zrinjskog je 25 dana priprema za nastavak sezone u Premijer ligi i Kupu BiH. 

U odnosu na prvi dio sezone momčad je napustio najbolji strijelac Premijer lige Nemanja Bilbija koji je obukao dres južnokorejskog Gangwona. Među Plemićima nije više ni Ognjen Todorović, također važna uzdanica trenera Blaža Sliškovića. On je postao član turskog drugoligaša Osmanlispora. 

Zrinjski je u napadačkom dijelu ostao i bez Tonija Jovića s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora. Jović je u 64 utakmice postigao osam golova i upisao deset asistencija. 

U rubrici dolasci su u klub su vratar Vasilije Kolak iz Igmana, stoper  Čapljine Nikola Rodin, defanzivac Renato Gojković koji je nosio dres Slobode i Čelika, a posljednji klub bio mu je Partizani u Albaniji. Abid Mujagić iz Mladosti pojačat će konkurenciju na krilnim pozicijama, dok je posljednja prinova Ivan Čurjurić, bivši veznjak Željezničara.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH je pred početak sezone donio odluku kako bh. klubovi u Premijer ligi mogu u zapisniku imati četiri strana nogometaša, umjesto šest koliko je bilo u prethodnim sezonama.

Ovo pravilo zadati će određene probleme HŠK Zrinjski i treneru Blažu Sliškoviću koji sada na raspolaganju ima šest nogometaša koji se smatraju strancima, a to su Slobodan Jakovljević, Dario Rugašević, Frane Čirjak, Ivan Čurjurić, Miloš Filipović i Dalibor Veselinović.  

U prvenstvenim utakmicama Slišković će u zapisnik moći uvrstiti samo četiri od navedenih šest nogometaša, i samim time mu je otežan izbor igračkog kadra. 

Na ovaj problem trener Zrinjskog upozoravao je i tijekom prvog dijela sezone kada je na raspolaganju ima sedam stranaca. Klub su u međuvremenu napustili 'stranci' Jović i Gržan, a stigao Ivan Čurjurić, hrvatski državljanin. 

Autor: D.S./Pogled.ba