Podijeli članak

Omladinski klub "Novi val" Blagaj pustio je u rad novu web stranicu (www.novival.info) s ciljem pokretanja kampanje za prikupljanje sredstava za projekte koje trenutno implementiraju.

Iz kluba navode kako je nova web stranica tako koncipirana da omogućava po prvi put da građani Bosne i Hercegovine ali i njihovi članovi širom svijeta mogu izvršiti donaciju putem kreditnih kartica direktno preko njihove web platforme.

"S obzirom na to da Bosna i Hercegovina spada u države trećeg svijeta i da platni promet kao i donacije su većinom zavisile od Paypal usluga ili sličnih platformi odlučili smo da s kompanijom Moore i Symbiosis Agency iz Sarajeva, kao i vlastitim resursima, napravimo mogućnost direktnog doniranja", stoji u saopćenju.

Inače, "Novi val" je skoro 5 godina pokušavao na razne načine integrisati sistem donacija, a kampanja pod nazivom "Doniraj malo nas poguraj" proizašla je iz ideje njihovih članova i donatora koji se nalaze širom svijeta, prenosi Fena.

"Pozivamo građane Bosne i Hercegovine kao i naše članove širom planete Zemlje da se priključe našoj kampanji 'Doniraj malo nas poguraj' s ciljem nastavka naših aktivnosti kao i pokretanja novih projekata", saopćili su iz Omladinskog kluba "Novi val".