Podijeli članak

Predsjednik SDSS-a i nositelj liste Milorad Pupovac nastavlja kampanju za Europski parlament s novim plakatom. Podsjećamo, SDSS-ov plakat 'Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj" s dijelom teksta na ćirilici izazvao je oštre kritike u javnosti, a novi plakat dolazi kao odgovor kritičarima.

Kako je objavio Jutarnji list, plakat sadrži zastavu Republike Hrvatske, lice Milorada Pupovca i poruku 'Rođen u Hrvatskoj', ali su riječi 'rođen u' napisane u ćirilici.

Također, nove plakate imaju i kandidati  SDSS-a Dejan Jović i Dragana Jeckov. Njihovi plakati imaju poruku "Europa je i Europa", ali je "i Europa" napisano na ćirilici.

Podsjećamo, prvi plakati su preko noći išarani ustaškim znakovljem i uvredljivim porukama, a predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj i nositelj liste Hrvatske braniteljske pučke stranke (HBPS) na izborima za Europski parlament Nenad Vlahović komentirao je za portal Direktno  da takve plakate postavljaju ljudi koji žele stvarati antagonizam prema Srbima Hrvatskoj, prenosi Direktno.hr.