Podijeli članak

Krađe i razbojništva svakodnevno pune stranice crne kronike i policijske izvještaje, a novi metod kradljivaca iznenadio je stanovnike Sarajeva.

Naime, u posljednjih nekoliko dana u Sarajevu su se pojavile nepoznate osobe koje odjevene u službene uniforme određenih kompanija dolaze na kućnu adresu s ciljem krađe.

Prema iskustvu starije gospođe u sarajevskom naselju Malta, njoj su na vrata pozvonila dva muškarca, odjevena kao serviseri kablovske televizije. Na svu sreću gospođa je na vrijeme shvatila da se radi o prevarantima u trenutku kada su joj tražili novac te je pozivanjem susjeda natjerala muškarce na bijeg, prenosi Znamo. ba

Točnost ove informacije provjerena je u MUP-u KS.

Prema njhovima riječima iako u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nemaju službenu prijavu, kazali su nam da imaju saznanja o navedenom metodu krađe, a upravo danas se dogodio jedan sličan pokušaj u ulici Bulevar Meše Selimovića.

Građanima se savjetuje da prije puštanja u stan nepoznatih osoba traže neki dokument koji potvrđuje da se zaista radi o uposlenicima kompanije na koju se pozivaju.