Podijeli članak

Predsjednik SAD-a Donald Trump zanio se u četvrtak na sastanku s parlamentarcima u Bijeloj kući o imigraciji nazvavši, po Washington Postu, nekoliko afričkih nacija kao i Haiti "sranjima od zemlje".

Republikanski milijarder primio je u Ovalnom uredu nekoliko senatora, među kojima republikanca Lindseyja Grahama i demokrata Richarda Durbina, kako bi razgovarao o planu ograničenja obiteljskog okupljana i pristupa lutriji za zelenu kartu. U zamjenu, sporazum bi omogućio da se izbjegne protjerivanje tisuća mladih koji često dolaze kao djeca u SAD.

"Zašto sve te osobe iz sranja od zemalja dolaze ovdje?", upitao je predsjednik Trump u razgovorima, po dnevniku koji citira nekoliko neimenovanih izvora.

Po njima, Trump je aludirao na afričke zemlje kao i Haiti i Salvador, objasnivši da bi SAD trebao prihvaćati državljane iz Norveške čiju je premijerku susreo dan ranije.

"Zašto nam treba više Haićana?", upitao je predsjednik, po dnevniku.

New York Times koji izvješćuje o istim riječima predsjednika, citirajući neidentificirane sudionike sastanka, pisao je u lipnju da je Donald Trump kazao na jednom drugom sastanku o imigraciji da "svi Haićani imaju AIDS". Bijela kuća je to demantirala.

Posjet Londonu Trump otkazao preko Twittera!

Trump je napravio još jedan incident. Naime, službeni posjet Londonu gdje je trebao otvoriti novu zgradu veleposlanstva otkazao je putem - Twitera.

"Razlog što sam otkazao put u London je taj što nisam veliki fan Obamine administracije, koja je prodala vjerojatno najbolju i najbolje smještenu ambasadu u Londonu 'za kikiriki', samo da bi napravila novu na udaljenoj lokaciji i to za 1,2 milijuna dolara. To je bio loš posao. Hoćete mene da presječem vrpcu? NE", poručio je Tramp na svom Twitter profilu.