Podijeli članak

Tagovi

Influencerica koja se proslavila idejom da se može jesti slatko i održati savršenu liniju nedavno je objavila ideju o novom kolačiću za koji vam trebaju Oreo keksi i bijela čokolada

Izolacija je mnoge navela da se okušaju u pekarskim i slastičarskim vodama, pa tako i poznatu food influencericu Eloise Head, na Instagramu i Tik Toku poznatu kao  @fitwaffle, koja odnedavno dijeli recepte koje je sama osmislila. Jedan od njih privukao je posebnu pozornost pratitelja i imao bezbroj pregleda - recept za Oreo slatke bombone, koji je toliko poseban da ga mnogi već sad nazivaju 'omiljenim zalogajem'. 

Potrebna vam je limenka kondenziranog mlijeka (397 grama), 510 grama bijele čokolade, 20 Oreo keksa (koje treba zgnječiti)  i nekoliko njih za ukras, te masni papir za pečenje i kalup veličine 20x25 centimetara. 

Priprema započinje s limenkom kondenziranog mlijeka. Prebacite ga u lunac i pristavite na lahanu vatru. Dodajte bijelu čokoladu i stalno miješajte dok se ne otopi, prenosi 24 sata. Kad se mlijeko i čokolada povežu i zgusnu, ugasite i dodajte drobljene kekse, pa promiješajte lagano, da se sastojci povežu. Izlijte u kalup koji ste obložili papirom. 

Na vrh  dodajte ostatak zdrobljenih Oreosa i lagano ih pritisnite, tako da se zalijepe  i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom u hladnjaku .

Eloise kaže da će se smjesa u hladnjaku stisnuti u roku od dva sata, no treba ju izvaditi malo prije nego što ju narežete, da malo otpusti. Post je imao preko 2,5 milijuna pregleda na TikToku i 750.000 lajkova na Instagramu.