Podijeli članak

Stožer civilne zaštite Grada Mostara na izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj, dana 8. 4. 2020. godine, donio je Izmjenu zapovijedi. 

Nova zapovijed zabranjuje kretanje u grupama ili parovima Mostarcima te zadržavanje na otvorenom prostoru. 

Tako je zapovijed  koja je glasila: "Zabranjuje se svako okupljanje u Gradu Mostaru više od 5 (pet) osoba na jednom mjestu uz poštivanje propisane socijalne distance – razmak od 2 metra", promijenjena u Zapovijeda se zabrana kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru više od jedne osobe, na udaljenosti manjoj od 1,5 metra, na području Grada Mostara, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Grada Mostara. 

 Za provođenje ove zapovijedi odgovorno je ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava Mostar te odluka stupa na snagu danom donošenja. 

Također, Zapovijeda se nadležnim gradskim inspektorima pojačan nadzor nad provedbom donesenih zapovijedi i mjera u vezi širenja koronavirusa (COVID19) te se pčelari upisani u Registar pčelara i pčelinjaka izuzimaju od zabrane kretanja osoba starijih od 65.godina, te im se omogućuje kretanje tijekom dana kako bi mogli obilaziti svoje pčelinjake i raditi na njima