Podijeli članak

Na području Banje Luke i Mrkonjić Grada, te na dionicama u centralnim i sjeverozapadnim krajevima jutros se, zbog snježnih padalina, prometuje usporeno, priopćeno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Kolnici su mjestimično zasniježeni na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Kupres-Šujica, Glamoč-Mliništa, Livno-Drvar i Bosansko Grahovo-Strmica.

Na putnom pravcu Bosansko Grahovo-Resanovci puše jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Vidljivost je zbog magle smanjena na cestama na području Tomislavgrada, Glamoča i Posušja.

U višim predjelima i preko planinskih prevoja zbog niske jutarnje temperature ima poledice.

Na dionici magistralne ceste Banja Luka-Prnjavor u mjestu Hrvaćani na ukrštanju sa auto-cestom prema Doboju u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-ceste obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja prometa na magistralnom cesti Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. Za vrijeme izvođenja radova promet će regulirati privremena signalizacija. Predviđeno je da radovi traju do 14. travnja. 

Na dionici magistralne ceste Klašnice jedan-Prnjavor i na regionalnoj cesti Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja prometa zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažirana na izgradnji auto-ceste Banja Luka-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova promet regulira privremena signalizacija.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava prometa u ulicama Srpske vojske i "27. marta" zbog radova na magistralnoj cesti Bijeljina-Glavičice. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a promet teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog izgradnje vodovoda u čelinačkom naselju Šnjegotina izmijenjen je režim odvijanja prometa na regionalnom cesti Ukrina-Klupe. Predviđeno je da radovi traju do 20. ožujka. 

Jednom prometnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, promet se odvija na regionalnoj cesti Obudovac dva-Lončari. Radovi na ovom putnom pravcu trebalo bi da traju do 30. lipnja. 

Zbog aktiviranih klizišta jednom prometnom trakom prometuje se na regionalnim cestama Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se usporeno prometuje na magistralnoj cesti Banja Luka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na regionalnoj cesti Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u tijeku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se promet odvija preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na regionalnoj cesti Površnice-Lopare promet teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području distrikta Brčko u tijeku su radovi na magistralnoj cesti na dionicama Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica Srpske i distrikta/ – Donja Bukovica zbog čega je promet preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na području Banja Luke zbog izgradnje kružne raskrsnice na Rebrovcu, na magistralnoj cesti prema Čelincu izmijenjen je režim odvijanja prometa. 

U FBiH na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na regionalnoj cesti Mihalji-Blidinje zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je zabrana prometa za vozila mase veće od tri i pol tone.