Podijeli članak

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić upozorio je danas da iz Bihaća stižu zastrašujući prizori i informacije da se iz migrantskog centra na Vučjaku zbog nedostatka sredstava povlače i Crveni križ i Grad Bihać, dok istovremeno MUP USŽ-a nastavlja usmjeravati u taj centar kolone migranata.

- Podsjećam da je Vlada Federacije, postupajući po zaključcima Parlamenta FBiH, još u srpnju uplatila na račun Vlade USŽ četiri milijuna KM za potrebe rješavanja migrantske krize. Imamo informaciju da ova sredstva ni nakon tri mjeseca nisu raspoređena. Pogotovo zabrinjava što se, kako sam saznao od gradonačelnika Šuhteta Fazlića, ovaj novac uskraćuje Bihaću, koji nosi na svojim leđima najveći teret migrantske krize - izjavio je premijer FBiH.

Novalić je pozvao Vladu USŽ da dio od četiri milijuna KM doznačenih od Vlade FBiH hitno učini operativnim i uplati na račun Grada Bihaća i da taj bude u mogućnosti barem ublažiti stanje na Vučjaku dok ovaj problem ne riješe nadležni s državne razine.

- Vlada FBiH i dalje je na raspolaganju Bihaću i Bišćanima. Ako se u našoj nadležnosti nalaze objekti koji mogu Ministarstvu sigurnosti poslužiti da se rastereti USŽ, spremni smo da je predamo na raspolaganje nadležnim institucijama - rekao je premijer FBiH Fadil Novalić.