Podijeli članak

Nakon što je advo Vasvija Vidović iznijela obranu premijera FBiH Fadila Novalića i on se obratio sutkinji za prethodni postupak Tatjani Kosović. 

U kratkom izlaganju Novalić je naveo da je "iznimno frustriran ovim događajima".

-Samo još da kažu da smo i pandemiju uvezli iz Kine. Upravu su moji branitelji, koji su kazali da su mene primijetili iz međunarodne zajednice i kazali mi: "Hajde dečko", a bukvalno, mi je Valentin Inzko rekao tako. Rekli su mi da na razini FBiH uradim ono što sam uradio u tvrtkama gdje sam bio direktor, dok sam bio, baratao sam i sa dvije milijarde KM, a ne da se sad bavim sa 10 milijuna. Tužiteljstvo je pokazalo neznanje rada Vlade FBiH. Ovo što oni govore nije istina, kao što je rekao Newton "ne može se opisati nešto što se nije dogodilo" - kazao je Novalić.
Dodao je da ako tužiteljstvo dokaže da je Hasan Ganibegović odnio ugovor o nabavci respiratora 2. travnja, onda njemu ne treba sud već će on sam sebi presuditi.

-Uhititi ovakvog premijera jeste državni udar, a moram kazati da od četvrtka nisam ni jeo ni pio - istaknuo je Novalić, piše Avaz.