Podijeli članak

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, uime Vlade Federacije BiH i svoje osobno, uputio izraze sućuti obiteljima i MUP-u Kantona Sarajevo povodom ubojstva policajaca u jutrošnjem zločinačkom napadu prilikom obavljanja njihove dužnosti.
 
"Duboko me potresla vijest o njihovoj pogibiji kada su, časno obavljajući svoj teški i odgovorni posao, štiteći tuđu imovinu i pravni poredak, brutalno napadnuti i tom prilikom zadobili smrtonosne ozlijede. Ovo je ogroman gubitak za vas, ali i za cijelu zajednicu, pa je u ovom trenutku teško naći riječi utjehe  nakon ovog strašnog događaja. Ovo je također napad i  na državu i njene institucije i sigurnost građana.
 
Uvjeravam vas da ćemo učiniti sve kako bismo pronašli počinitelje ovog gnusnog djela i adekvatno ih kaznili za ovaj njihov počinjeni strašni čin. Uložit ćemo dodatne napore da bi naša policija bila još spremnija da se obračuna s kriminalnom i kriminalcima koji pokazuju sve više brutalnosti i hladnokrvnosti pri izvršenju najtežih kaznenih djela. Na tom putu nećemo štedjeti snage i sredstva, jer sigurnost države i građana je vrijednost koja je neprocjenjiva i za koju se moramo boriti do kraja ",  kaže se u sućuti federalnog premijera, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.