Podijeli članak

Najvažnije informacije u ovom trenutku kako javlja Dnevnik.hr.

- U Hrvatskoj Kostajnici došlo je do velikog odrona tla, oštećeno je šest kuća, nema informacija o ozlijeđenima ili smrtno stradalima 

- Sve veći dio Hrvatske ima problema s poplavama. Od Kosinja do Hrvatske Kostajnice, gdje je proglašeno izvanredno stanje obrane od poplava. Vodostaj rijeke Une noćas je premašio 450 centimetara. Mještanima je voda prodrla u podrume, a nekima je već ušla i u kuće. Izvandredno stanje proglašeno je i u Jasenovcu, a vodostaji su rasli i na karlovačkom području. 

- Stanovništvu na području ugroženom poplavama u pomoć je poslana vojska.

- U Hrvatskoj Kostajnici zbog nabujale Une proglašeno je izvanredno stanje. Mještanima pomažu vatrogasci i pripadnici Crvenog križa. Podižu se zečji nasipi kako bi se spasile okućnice i imovina. Neki stanovnici u utorak su na posao išli čamcima.

- U porastu su bili i vodostaji rijeka na karlovačkom području - Korane i Kupe. Na području oko Mostanja u Karlovcu angažirano je 15 pripadnika OSRH-a koji pune vreće i grade zečje nasipe.

- Poplavljenu Kostajnicu posjetio je premijer Andrej Plenković. Helikopterom je u pratnji ministra obrane Damira Krstičevića preletio poplavljeno područje.