Podijeli članak

Meksikanac Joao Maleck (20), nogometaš druge momčadi Seville, skrivio je tragičnu prometnu nesreću u svom rodnom gradu Guadalajari u Meksiku u nedjelju ujutro.

Na mjestu je usmrtio dvoje mladih ljudi, pedagoga Alejandra Castra (33) i sedam godina mlađu ženu, njegovu tek vjenčanu suprugu, stručnjakinju komunikacijskih znanosti Maríju Peñu (26), piše Informador, prenose hrvatska 24sata.

Nevjerojatno je da ih je Maleck usmrtio na sam dan svadbe. Spremali su se na svečanost, a onda se dogodila strašna tragedija. Iza sebe su ostavili dvoje maloljetne djece.

Prizori s mjesta nesreće su stravični. Auto se od siline udara praktički prepolovio...Maleck je vozio neprilagođenom brzinom u svom skupocjenom Mustangu, a u autu je imao i suputnika. Obojica su od udarca zadobili ozljede, nije još utvrđeno koje težine. 

Svjedoci tvrde da se Maleck Mustangom zabio u stražnji dio Chevrolet Avea potpuno ga smrskavši. Kažu da je udarac bio silovit.

- Nije uopće kočio, toliko je brzo vozio da ih je odbacio 10-15 metara - rekao je rođak stradalih.

U meksičkim medijima pojavile su se priče da je Maleck vozio pijan nakon noćnog izlaska, ali službene potvrde još nema. Policija ga je odmah podvrgnula alkotestu, ali rezultati nisu poznati javnosti. 

Joao Maleck inače je pod ugovorom sa Sevillom, a nastupa za B momčad. Također, reprezentativac je Meksika do 20 godina, a ova tragedija mogla bi mu u potpunosti usmjeriti karijeru u nekom drugom smjeru.

Tamošnje tužilaštvo u ponedjeljak je potvrdilo kako se Maleck nalazi pod istragom zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.