Podijeli članak

Danas je počela peta po redu Međunarodna konferencija o bankarstvu i financijama ICBF koju organizira Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu u suradnji sa Sveučilištem Utara Malezija. NLB Banka d.d., Sarajevo je prepoznala višestruke vrijednosti ovog događaja i podržala njegovu organizaciju.  

Izričito nam je drago što smo sponzor ove konferencije koja je plod saradnje Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu sa prestižnim i međunarodno akreditovanim institucijama iz svijeta. NLB Banka d.d., Sarajevo već dugi niz godina podržava projekte koji promoviraju gospodarske, ekonomske i znanstvene potencijale i afirmiraju razvoj zemlje. Ovo je jedan od takvih projekata i zadovoljni smo što smo imali priliku isti i podržati – rekla je Lidija Žigić, direktor NLB Banke d.d., Sarajevo. 

ICBF Konferencija pruža mogućnost razmjene znanja i iskustava sa stručnjacima iz cijelog svijeta iz oblasti korporativnih i međunarodnih financija, računovodstva, upravljanja rizikom i osiguranjem, ekonomije razvoja i upravljanja bankama. Također, ova konferencija je prilika za prezentaciju i promociju bh. kulturne baštine i poslovnih potencijala. 

Konferencija koja je danas započela, održava se u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, i trajati će do 19. srpnja 2017. godine.