Podijeli članak

Politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja otkrio je da se ovih dana vode intenzivni pregovori  između Mosta i Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Ovdje se radi o pregovorima dvije političke opcije koje su treća i četvrta snaga u Hrvatskoj, ako je vjerovati anketama.

Naravno da ti razgovori traju nešto dulje, jer se trebaju definirati ciljevi političkog saveza, rekao je Grmoja  dodajući da uvijek imaju opciju ići samostalno.

Ako dođe do dogovora, to će biti zato što smo procijenili da je to u ovom trenutku bolje, ističe.

Rekao je kako sa Škorom razgovaraju o programu, ali i o ljudima.

Sve što ja imam i sve što imaju ljudi iz Mosta, to je obraz. Obraz nikad nećemo izgubiti. Mogli smo slušati premijera i izaći zapaliti cigaretu, ali mi se borimo protiv korupcije u društvu, rekao je.

Ističe kako će javnost ubrzo izvijestiti o načinu izlaska na izbore i kako će idući tjedan biti sve jasnije.

Teleskop iz dobro upućenih izvora, doznaje da i Nino Raspudić, poznati sveučilišni profesor i kolumnist Večernjeg lista, pregovora s Petrovom i sa Škorom oko svog političkog angažmana. O njemu se ozbiljno razmišlja kao nositelju u drugoj izbornoj jedinici u kojoj živi dosta Hercegovaca.

Njihov izvor tvrdi da se razgovori odvijaju jako dobro, ali da je još uvijek prerano govoriti o konačnom dogovoru. Došlo je i do napretka u pregovorima između Škore i Suverenista, a potpora Ruže Tomašić nikada nije bila upitna.

Kako sada stvari stoje, pod Škorin kišobran dolazi i Zlatko Hasanbegović, ali i utjecajni katolički intelektualac i aktivist Stjepo Bartulica. Željka Markić je također podržala osnivanje širokog desnog bloka, ali ona  neće biti aktivno uključena u političke procese. Škoro pregovara i sa  Zelenom listom Željka Matića i Burom Hrvoja Burića te s nekim utjecajnim lokalnim političarima.

Dobri poznavatelji prilika u Škorinom taboru ističu da je šefu Domovinskog pokreta bitno postići dogovor koji bi imao sinergijski učinak, a to znači da Škoro treba “voditi glavnu riječ”, ali da istodobno mora pokazati širinu i zadovoljiti apetite svojih potencijalnih saveznika.