Podijeli članak

U nedjelju se na svom Facebook profilu, povodom aktualnih događanja u stranci iz koje je izbačen, oglasio i Damir Nikšić, koji kaže da su mu drugovi, ipak, ponudili da se vrati u partiju. Čini se da je odbio…

„Da sam u petak prihvatio ponudu SDP-a da se vratim u klub SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo u punom potencijalu, sa svim što tražim za sebe (a to su jedan resor, jedno javno preduzeće A kategorije, jedna institucija B kategorije i još ponešto iz kulture), kako su mi ponudili, danas (u nedjelju) bi ja sjedio u SDP-u sa većim ovlastima nego prije, a kompanija koja je izbačena juče (dakle u subotu), ne bi. I to bi bio zatvoren krug i potpun prevrat. Mission accomplished. Naravno da cilj ovog bavljenja politikom nije igranje eberečke-ebertude sa pojedincima, bez obzira šta vi ili ja o njima mislili. Previše su nam godina života uzeli i previše smo im vremena i pažnje do sada posvetili. Nisu zaslužili da se pominju. 

Mi, nadam se, ipak imamo neke više ciljeve i spremni smo i na čuda. Barem ja tako živim svoj život. Ostajemo jedni drugima da se organizujemo u istinsku opoziciju kleptokratama, profiterima, kriminalcima, feudalcima i da napravimo smjenu generacija i vrijednosti kako u politici, tako i u društvu.Zar to nije predivno?!“ – napisao je Damir Nikšić.