Podijeli članak

Dvojicu prethodno osuđivanih muškaraca istražuje policija nakon što su na lutriji osvojili četiri milijuna funti što je 9 milijuna KM. Sumnja se, naime, da su srećku kupili - ukradenom karticom.

- Trebali bismo živjeti kao milijunaši, tužit ćemo lutriju, tako kažu Mark Goodram (36) i Jon-Ross Watson (31), Londončani koji su prije nekoliko dana na lutriji osvojili četiri milijuna funti. 

Umjesto života u izobilju sustigao ih je život pod povećalom medija, javnosti pa i policije. Ni jedan od njih nema posao pa dane provode u parku, pijući pivo na klupi, piše The Sun. 

- Imamo dobitnu srećku, gdje je naš novac? Mi znamo svoj prava, kaže Goodman. 

- Lutrija nas 'navlači', vjerojatno zato jer su saznali za našu prošlost i da smo bili u zatvoru. Moraju nam platiti! Sada bismo trebali biti u las Vegasu, a ne na ovoj staroj klupi, ogorčen je Watson koji je s Goodmanom već i proslavio dobitak, prije nego što ih je dočekao 'hladan tuš' pod imenom - policijska istraga. 

- Prijatelji nam šalju novac. Već danima slavimo poput milijunaša, što i jesmo, rekao je Watson, a Goodram kaže da mu je svaki dan fešta otkad je izašao iz zatvora.

Pa, ako su već osvojili 9 milijuna KM, zašto Goodram i Watson već nisu dobili novac. Naime, lutrija je zaključila da je dobitna srećka kupljena debitnom karticom koja se izdaje isključivo vlasnicima bankovnih računa. Ni jedan od njih nema vlastiti bankovni račun, a priču o tome kako su kupili srećku promijenili su već nekoliko puta. 

Prema posljednjoj verziji, prijatelju su dali deset funti kako bi im svojom karticom kupio srećku. No, njegovo puno ime ili podatke odbijaju otkriti jer je prijatelj, kažu, izrazio želju da ostane anoniman. 

Goodram inače ima 22 osuđujuće presude za 45 kriminalnih djela, a iz zatvora je izašao samo nekoliko dana prije 'dobitka'. On se i dalje nada da će mu dobitak biti isplaćen te da će s njim 'pokupovati luksuzne nekretnine' i 'pobrinuti se za sebe'.

Ako se pak to ne dogodi, spremni su, kažu, ići sve do vrhovnog suda.