Podijeli članak

Blidinje Gastro Festival i drugoga dana unatoč kiši bilježi veliku posjećenost. I danas se tako mogu kušati domaći specijaliteti poput uštipaka, raštike, domaćeg sira.
 
Festival je i ove godine okupio izlagače iz Posušja, Širokog Brijega, Tomislavgrada i Livna.
 
Ante i Ivanka Ljubičić iz Tomislavgrada iz OPG-a Ljubičić izlažu domaće proizvode poput raznih liker, meda, ljekovitih krema.
 
Bavim se pčelarstvom već šest godina zajedno sa suprugom i djecom. Prvi put smo na ovom festivalu i ugodno smo iznenađeni. Nudimo sve ono što smo proizveli u našem OPG-u, med, kreme, različite likere, istaknuo je Ante Ljubičić za portal Jabuka.tv.
 
Širokobriježanka Marija Ćeškić nije krila oduševljenje samom lokacijom Festivala. Izlaže tzv. Hercegovački brownie, tj. čokoladni kolač s pekmezom od smokava i medom kao autentičnim hercegovačkim proizvodom.
 
Pohvale idu općini Posušje na pokretanju ovakvog festivala. Nikada ne može biti previše ovakvih događaja koji promoviraju Hercegovini i njezinu jedinstvenu gastronomiju, ističe Ćeškić za portal Jabuka.tv dodajući kako se nada da će Hercegovina iz godine u godinu imati što više ovakvih manifestacija.
 
Podsjećamo kako je ovaj festival ujedno i posljednji događaj ovogodišnjeg “Posuškog lita”.