Podijeli članak

Tagovi

PredsjedateljVijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je u utorak da BiH neće otvoriti granice za države Europske unije dok ne otvore granice za bh. državljane. Tegeltija tvrdi da je to jedinstven stav svih članova Vijeća ministara, piše Klix. 

"Mi smo zakazali današnju sjednicu za 30. lipnja iako to činimo svakog četvrtka zbog toga što smo očekivali da će EU donijeti odluku o otvaranju granice za državljane BiH. Pošto to nije učinjeno, jako smo nezadovoljni odlukom Europske komisije i iz razloga što BiH nije u najtežoj situaciji kada je u pitanju pandemija koronavirusa, i zbog toga nema razloga da mi otvorimo granice za državljane EU. Tako da će se ova odluka prolongirati za sljedeća dva tjedna", rekao je Tegeltija.

Podsjećaju, lideri Europske unije, odnosno Europske komisije, odlučili su danas objaviti preporuku po kojoj će građani 15 zemalja moći slobodno putovati u države članice EU. Na popisu, nema Bosne i Hercegovine. Istog dana, Republika Hrvatska je donijela odluku o ulasku bh. državljana u zemlju, ali uz određene uvjete.