Podijeli članak

Britanska agencija i stranica Alux koja se bavi luksuzom i namjenjen je isključivo bogatašima koje savjetuje gdje kupiti jako skupe stvarčice, te gdje ljetovati, napravila je novi 17-minutni video o Hrvatskoj. Filmić su nazvali "15 Things You Didn't Know About Croatia" ili "15 stvari koje niste znali o Hrvatskoj", a u uvodu kažu da je baš ta agencija inspiracija za to gdje će svoj novac trošiti milijunaši i milijarderi. Navode i da će se bogataši zaljubiti u zemlju kada pogledaju ovaj video.

Međutim, u videu se pojavljuju i greške: primjerice Mostar koji nema veze s Hrvatskom, niti je na hrvatskom terotoriju u videu 'glumi' Dubrovnik (4:14). Dok pokazuju mostarski Stari most pletu priču da je Dubrovnik smješten na obali Jadranskog mora, u regiji Dalmacija. Hvale Dubrovnik, a u pozadini fotografija - Mostara. Doduše, kasnije i prije se pojavljuju stvarne fotografije i snimke Jadrana, piše Slobodna Dalmacija.

Govore i o najskupljim lokacijama u Hrvatskoj, te gdje se odmoriti, kako provoditi vrijeme. Navode da ih ne zanimaju prosječne stvari, nego samo luksuz koji treba i te kako novčano 'podmazati'.