Podijeli članak

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dobitnik je ovogodišnje međunarodne turističke nagrade ''Posebno priznanje Interstas 2018.", dok je Hercegovačko-neretvanska županija dobila nagradu "Zlatni Interstas 2018''.

Premijeru HNŽ-a  nagrada je dodijeljena temeljem iznimna  doprinosa  potpori i razvitku turizma na lokalnoj i državnoj razini, priopćeno je u utorak iz županijske vlade.   

Također, u obrazloženju je istaknuto njegovo neumorno zauzimanje za očuvanje okoliša, stalno komuniciranje sa Svjetskom turističkom organizacijom i izniman kreativni doprinos projektima u funkciji razvitka turizma, kao jednog od nositelja gospodarskog razvitka.

Naglašen je i doprinos Vlade Hercegovačko-neretvanske županije koja, s ciljem razvitka turizma, kvalitetno prezentira izuzetan geolokacijski položaj, krajobraznu ljepotu, autohtonost, bogatstvo povijesnog, vjerskog, kulturnog, tradicijskog naslijeđa, gastronomiju, običaje i druge vrijednosne potencijale HNŽ-a.

- Budući da sam značajan dio života i rada posvetio području turizma i zaštite okoliša, dobivena nagrada obradovala me je na poseban način. Ona je, ne samo priznanje za moj rad, nego i potvrda da je put kojim idemo - kada je turizam u pitanju - prepoznat i u širim okvirima. Nagradu doživljavam i kao priznanje mojim suradnicima bez kojih bi teško bilo učiniti ovakve pomake. Također, nagrada je i obveza da i dalje nastavim raditi na promoviranju prirodne i kulturne baštine koju trebamo staviti u funkciju još snažnijeg razvitka turizma - rekao je Herceg.

Inače, nagrade Interstas su prestižne međunarodne turističke nagrade koje već dugi niz godina dodjeljuju FIJET -Međunarodna udruga turističkih novinara i pisaca o turizmu i F.E.S.T. - Europska federacija turističkih novinara.