Podijeli članak

Pilot koji je misteriozno nestao prije više od četrdeset godina pronađen je živ i zdrav u svom domu u Floridi. Veteran američkih zračnih snaga Jeffrey Michels nestao je s dužnosti 6. srpnja 1977. u zrakoplovnoj bazi Minot u Sjevernoj Dakoti.

U izvornom izvješću o nestalim osobama nalazio se i Michels s priloženom njegovom fotografijom, a pronašla ga je istražiteljska skupina za nestale veterane.

Michels (64) je pronađen sa svojom ženom i djecom u obiteljskoj kući u okrugu Seminole u Floridi, pod pseudonimom Jeffrey Lantz. Zanimljivo, promijenio je samo prezime.

Istražitelji su potvrdili da je Michels koristio lažno prezime na nekoliko pravnih i poslovnih dokumenata nedugo nakon nestanka pa nadalje, piše New York Post.

Zapisi su otkrili da je 1998. godine koristio lažno prezime kako bi dobio poslovnu dozvolu države Floride za izgradnju tvrtke Atlantic Development Corporation, stoji u policijskom izvještaju.

Na jednoj internetskoj stranici za procjenu imovine stoji da je pod lažnim identitetom kupio kuću u Sanfordu. Michels je uhićen prošlog tjedna i trenutno se nalazi u pritvoru američkog ratnog zrakoplovstva, a prijeti mu kazna zatvora od pet godina.

Što se tiče kazne za napuštanje vojske, ona je istekla, pa se Michelsu neće suditi za taj prekršaj. Bit će mu ukinuta sva vojnička prava koja je stekao svojim prijašnjim vojničkim angažmanom.