Podijeli članak

U kafe-restoranima u zgradi institucija BiH, gdje su smješteni Parlament i Vijeće ministara BiH, već duže vrijeme nema mlijeka za kavu. 

Dnevni avaz saznaje da je razlog tome taj što je ponovljena javna nabavka ovog prehrambenog artikla. Dosadašnjem isporučitelju ovog proizvoda za potrebe institucija istekao je ugovor pa se čeka okončanje javnog natječaja za novog najpovoljnijeg ponuđača mlijeka.  

Ovaj nedostatak u početku je razočarao zaposlenike, ljubitelje kave s mlijekom koji su, kada su vidjeli da će nestašica potrajati, saznaje se, počeli nositi od kuće mala pakiranja mlijeka, te kada naruče kavu, sada sami dodaju mlijeko.

No, gosti koji dođu u restorane u Parlamentu, a htjeli bi baš kavu s mlijekom, snalaze se na druge načine. Tako je Dnevni avaz prilikom nedavnog boravka u jednom od tih restorana imao priliku vidjeti da su gosti naručili kolač, a potom su se dosjetili da šlagom s kolača „zabijele“ i kavu.

Kako se doznaje od jedne od zaposlenice kafea, sve češće gosti naruče i neki od kolača s šlagom kako bi šlag iskoristili umjesto mlijeka.