Podijeli članak

Neobičan oglas iz BiH postao je hit na internetu, a o njemu se raspisao i britanski Daily Mail.

Naime, vlasnik prodaje Yugo 45 koji je umotan u aluminijsku foliju i ima "NASA-in" satelit na krovu, a tvrdi kako je neobično dizajniran da bude nevidljiv radarima NLO-a.

"Od opreme za zemaljsku upotrebu posjeduje: desni retrovizor, rezervna guma (peta), flip up sajlu za šlepanje, ambijentalno osvjetljenje (preko 1.000 boja, moguć automatski ili manualni mod), auspuh, paket opreme za policiju, karta svijeta, mobilni svijetleći radio (BT, FM, USB, AUX), chip tunning STAGE X i urađene mape glavnog računala. Vozilo uopće nije uočljivo na putu tako da se može koristiti i za druge svrhe, najčešće preljube", stoji u opisu Yuga čija je početna cijena 999,99 KM.

Uz vozilo dolazi i "satelitski komunikator svih mogućih frekvencija podešenih tako da ne ometaju zračni promet, može locirati više objekata istovremeno na različitim udaljenostima (u svjetlosnim godinama), obložen je folijom neprobojnom od vanzemaljskih lasera, nevidljiv za bilo koju vrstu NLO radarskih sistema", piše Klix.

Prema oglasu, neobični Yugo raspolaže s 1066 konjskih snaga, dok mu maksimalna brzina nije poznata. Navodno se nalazi u Banjoj Luci. 

Vozilo se može dobiti i u zamjenu za "običnu civilnu varijantu, krave, koze, krmače i ajkule, ali drakule ne prolaze".