Podijeli članak

Neno Murić predstavio je spot za pjesmu “Ti si ono najbolje”, koja je nastala prije nekoliko godina, a koja je inspirirana glazbom Tošeta Proeskog. Simbolično, na dan godišnjice smrti makedonskog pjevača, koji je bio i ostao miljenik publike u cijeloj  regiji, Murić je u njegovu čast odabrao da premijera spota, koji autorski potpisuje Safet Hadžimusić, bude baš danas.
 
„Nakon Tošetovog odlaska osjetila se velika praznina u glazbenom smislu. Svi su ličili jedni na druge, i taj nedostatak njegove glazbe bio je nezamjenjiv. U to vrijeme na društvenim mrežama sam pratio koliko su ljudi patili za njim, molili Boga da nije istina to što su čuli, javno mu pisali tužne stihove. Sve me to ponukalo da napišem tekst koji će govoriti o odlasku voljene osobe, zamišljajući da se aranžman i glazba urade tako da podsjećaju na ono što je radio pokojni Toše, kojeg sam dobro poznavao. Bio je sjajan čovjek i veliki pjevač. Sigurno jedan od najvećih na našim prostorima“, kaže Neno Murić.
 
Glazbu i aranžman za “Ti si ono najbolje” uradio je Azur Jahić.
 
„Spot je vrlo jednostavan. Naglasak je stavljen na emociju, izraze lica koje lomi tuga, samoću koju nitko ne voli, te sjetu koju ona donosi. Ova pjesma je svojevrsna zahvala čovjeku koji je svojom glazbom i ponašanjem inspirirao generacije“,  zaključuje Murić.