Podijeli članak

Prema napisima španjolskog El Confidenciala, španjolski teniski par Feliciano Lopez i Marc Lopez, optuženi su da su namjestili meč parova na Wimbledonu 2017. godine. Marca i Feliciana Lopeza istražuju zbog poraza od Australca John-Patricka Smitha i Matta Reida 3:6, 7:6, 6:2, 6:4 u prvom kolu Wimbledona 2017. godine.

Kako stoji tekstu, glavnu ulogu u skandalu imaju i bivši nogometaši Carlos Aranda i Raul Bravo, a policija je navodno snimila njihov razgovor u kojem ohrabruju treću osobu da se kladi na poraz Feliciana i Marca Lopeza.

Feliciano Lopez održao je konferenciju kako bi objasnio o čemu se radi i demantirao navode.

“Osjećam da je ekstremno važno da izađem pred vas i kategorički poreknem bilo kakvu vezu s događajima koji su opisani, a u vezi s namještanjem mečeva. Nažalost, svi tenisači su javne ličnosti i postoji rizik da netko koristi naše ime izvan naše kontrole. Učinit ću sve što je u mojoj moći kako bih se obranio od takvih optužbi. Marc i ja smo odmah kontaktirali Jedinicu za teniski integritet (TIU) kako bismo surađivali, a oni su nam potvrdili da nema nikakve istrage u tom meču. TIU ima naše puno povjerenje. Osobno, oduvijek sam vjerovao u vrijednosti fair-playa i integritet tenisa”, rekao je Lopez.

Inače, Feliciano je nekada bio 12. tenisač svijeta, osvojio je šest titula i četverostruki je Grand Slam četvrtfinalist.

Marc Lopez demantirao je navode riječima kako nikada nije ni upoznao ljude koji se spominju u novinama.