Podijeli članak

 Znamo da su građani uznemireni i preplašeni zbog sve većeg priliva migranata, ali MUP HNŽ jamči i maksimalno će učiniti da pruži sigurnost građanima – istaknuo je Bevanda.

Nećemo dopustiti da se migranti iz drugih županija prebace na područje Hercegovačko-neretvanske županije, poručio je ministar unutarnjih poslova HNŽ, Slađan Bevanda, nakon najava o mogućem dolasku migranata s područja USŽ u Hercegovinu. - Najave da bi se mogli migranti iz drugih županija prebaciti ovamo su samo najave, mi to nećemo dopustiti. Kamp u Salakovcu je na jedan neprimjeren i drzak način preimenovan u nešto što on nije.

Danas se koristi kao migrantski kamp i pun je. Ljudi koji vode taj kamp vode veliku borbu da tim ljudima osiguraju normalne uvjete za život - kazao je Bevanda, piše Faktor.  Poručio je kako neće dopustiti da se otvaraju novi centri na području HNŽ. Dolazak novih migranata se, tvrdi, ne može dogoditi bez dopuštenja Vlade i Skupštine HNŽ. - Znamo da su građani uznemireni i preplašeni zbog sve većeg priliva migranata, ali MUP HNŽ jamči i maksimalno će učiniti da pruži sigurnost građanima – istaknuo je Bevanda. Iako su se u posljednje vrijeme, osim dva ubojstva, učestalo događale tučnjave i huliganski ispadi navijačkih grupa, ministar nije zabrinut zbog sigurnosne situacije na području Hercegovine. 

Stanje sigurnosti u HNŽ je zadovoljavajuće i dobro - naglasio je Bevanda. Ubojstvo mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića, je tvrdi, rasvijetljeno, no policija neke detalje još utvrđuje. Kada je u pitanju misteriozno ubojstvo 19–godišnje Mostarke Lane Bijedić, čije tijelo je pronađeno u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, Bevanda naglašava kako pomažu koliko je u njihovoj moći MUP-u i Tužiteljstvu ZHŽ, da se slučaj rasvijetli. Što se tiče svega ostaloga, dodaje, statistike koje vodi MUP HNŽ pokazuju kako je stanje sigurnosti u posljednjih nekoliko godina sve bolje,piše večernji list