Podijeli članak

Fin čokoladni kolač možete smućkati u nekoliko minuta, staviti u hladnjak, pa uživati u njemu kada vam se jede nešto slatko, prenosi Punkufer.hr.

Sastojci za čokoladni kolač bez pečenja:  

220 grama čokolade s visokim postotokom kakaa (barem 72 posto)
225 grama milerama 
prstohvat soli 
kakao za posipanje 
maslac za tepsiju 

Priprema: 

1. Dublji lim za pečenje premažite maslacem s unutrašnje strane. 

2. Na pari rastopite tamnu čokoladu. U drugome loncu paralelno lagano zagrijte mileram, pa kad postane vruć dodajte mu sol i rastopljenu čokoladu. 

3. Promiješajte sve zajedno dok ne dobijete glatku smjesu. Prebacite smjesu u lim za pečenje, zamotajte plastičnom folijom pa pustite da se dobro ohladi. 

4. Izvadite kolač iz pleha, pospite ga kakaom i poslužite uz sezonske jagode. U slast!