Podijeli članak

Na stadionu Grbavica tijekom derbija FK Sarajeva i FK Željezničara neposredno pored terena izvješen je  transparent na kojem piše "Ima zabranit'!", koji aludira na najavljenu povorku ponosa u Sarajevu, prenosi Index.

Mediji javljaju kako su transparent i zastavu izvjesili navijači Željezničara.

Da se radi o transparentu upućenom prema LGBT populaciji svjedoči i činjenica da je pored ovog plakata postavljena i zastava Bruneja, države u kojoj je od 3. travnja homoseksualnost kazneno djelo kažnjivo smrću.

Transparent i zastava Bruneja su postavljeni na vidljivo mjesto na stadionu te su primjetni u skoro svakom kadru prijenosa utakmice.

Napad na dvije lezbijke

Podsjetimo, u Sarajevu su jučer oko 14 sati napadnute dvije djevojke za koje se smatra da su pripadnice LGBT populacije. Djevojke su napale dvije muške osobe koje su trenutno u bijegu.

Jedna djevojka je lakše ozlijeđena, dok je druga zadobila udarce u predjelu glave. 

Policija trenutno radi na rješavanju slučaja, a kako Klix.ba neslužbeno doznaje, jedna od napadnutih djevojaka dolazi iz Švedske i ima 25 godina. 

Očevici navode kako su ih dva muškarca pratili u želji da im naude jer su se držale za ruke, a nedugo nakon napada su pobjegli.