Podijeli članak

Dvojica nasilnika sa snimke maltretiranja, ponižavanja i fizičkog nasilja u dvorištu crkve u Kaštel Štafiliću, jučer su pušteni iz istražnog zatvora. Potvrdio je to i odvjetnik Vinko Ljubičić, koji zastupa jednog od njih, 19-godišnjeg Bruna K. za 24sata. 

Rekao je kako su njegov klijent, kao i drugi mladić sa snimke, 17-godišnjak, dobili zabranu pristupa žrtvi na 50 metara. Također, određeno im je obvezno javljanje u policiju dva puta mjesečno. 

Kako doznaju 24sata, 19-godišnji Lovre, žrtva nasilja, teško je primio ovu vijest iako je njihov izlazak na slobodu očekivan. 

-Lovrin otac Boško je dobio poziv od policije u kojem su ga obavijestili da su dvojica mladića pušteni. Savjetovali su ga da kaže sinu da se idućih dana malo pripazi i da ne izlazi van bez pratnje, bez obzira što su im određene mjere zabrane pristupa. Čim je saznao da su pušteni, Lovre se sklonio iz kuće. Malo je reći da se prepao – kaže Žaneta Penga, žena koja je zajedno sa veteranima Domovinskog rata, Željkom Kovačevićem Kovom i brojnim ljudima velikog srca, odlučila pomoći Lovri i njegovom ocu Bošku da stanu na noge, da dobiju struju i toplu vodu te da im se konačno sredi stan u kojem žive.