Podijeli članak

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker našao se prošlog tjedna ponovno na udaru medija nakon što je u javnost procurila snimka nastala nakon radne večeri priređene za čelnike NATO-a. Na toj se snimci vidi kako Junker jedva održava ravnotežu tijekom hodanja te da su mu političari pomagali i pridržavali ga tijekom hodanja,a to je samo ponovno potaklo brojne glasine o njegovoj sklonosti alkoholu. 

Glasnogovornici Komisije odmah su se oglasili tvrdeći da se radi o išijasu koji mu ometa normalno kretanje i uzrokuje bolove u nozi i leđima. 

No, nije sve stalo na tome te su novinari odlučili osobno pitati Junckera o čemu se točno radilo i što se dogodilo prošlog tjedna, a on je dao poprilično osebujan komentar: "Bilo je točno prošle srijede, točno je bilo jutros i bit će točno i večeras i sutra ujutro. Čudi me interes koji neki pokazuju za takva marginalna pitanja i tražim malo poštovanja".

I možda bi tu sve stalo, da već godinama ne kruže glasine o Junckerovoj sklonosti alkoholu, a već nekoliko puta se dovodilo u pitanje njegova sposobnost vođenja Komisijom. 

Njemački Spiegel tako je pisao da je u Luksemburgu Junckerova ljubav prema alkoholu već godinama javna tajna. A s vremena na vrijeme neki anonimni diplomat, jer realno tko bi se o tome usudio progovoriti javno,  u medijima otkrije i neke detalje sa sastanaka koje pokazuju Junkerovu osebujnost. Tako se on jedini usudio pušiti na sastancima u EU a često naručuje i sok od jabuke s dodatkom alkohola.