Podijeli članak

Delta Planet, najveći trgovački centar u Bosni i Hercegovini, otvoren je u Banjoj Luci. Delta Planet Banja Luka investicija je vrijedna 70 milijuna eura koje je uložila srpske kompanije Delta Real Estate, koja posluje u okviru Delta Holdinga, u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Centar se prostire na 62.500 četvornih metara, ima više od 100 trgovina te je doveo više od 40 novih brendova na tržište BiH.
 

“Nakon hotela InterContinental u Ljubljani, otvaramo ovaj shopping mall u Banjoj Luci, a idući tjedan u Varni, u Bugarskoj. To je dio regionalnog razvoja Delta Holdinga, koji se kreće od Triglava do Crnog mora”, rekao je Miroslav Mišković na otvorenje novog trgovačkog centra, za koji vjeruje da će osim građana BiH privući i kupce i goste iz susjednih zemalja, među ostalima i iz Hrvatske.

Kupuju zemljište u Zagrebu?

“Uskoro očekujemo početak investicija u Zagrebu i Skoplju. A nadamo se da ćemo dobiti dozvole i za početak gradnje Delta Planeta i hotela InterContinental u Beogradu”, najavio je Mišković.

Mišković nije precizirao o kakvoj se investiciji radi, a koju najavljuje u Hrvatskoj, no ranije je govorio kako je namjera njegove kompanije da nakon otvaranje hotela InterContinental u Ljubljani hotel tog lanca otvori i u Zagrebu i Skoplju. Bilo je najava i da pregovara oko preuzimanja zagrebačkog hotela Esplanade, ali su se iz kompanije prošle godine pohvalili kako su u postupku kupnje zemljišta za izgradnju novog hotela u Zagrebu.

“Mi potvrđujemo da biznis ne zna za granice”, kažu u kompaniji Delta Real Estate. “Investiramo od Alpa do Crnog Mora. Veliko nam je zadovoljstvo što na svim tržištima građanima ostavljamo objekte koji su ukras njihovih gradova, a još više što oni znače otvaranje novih radnih mjesta i novih poslovnih prilika u svim sredinama u kojima radimo. Ovoga puta to su Bosna i Hercegovina i Bugarska, a vjerujemo da ćemo uskoro otvarati objekte i u Hrvatskoj, Albaniji i naravno u Srbiji”, kažu u kompaniji. Gotovo da se ne pamti da neka kompanija u istom trenutku otvara dva velika shopping malla, ističu u Delti te dodaju kako u samo sedam dana razmaka, otvaraju dva objekta pod imenom Delta Planet, i to na dva nacionalna tržišta.

Sljedećeg tjedna prvi posjetitelji ući će u Delta Planet u Varni, ljetovalištu na bugarskom dijelu Crnog mora. Ovaj centar stajao je 120 mil. eura i zauzima 110.000 kvadrata, piše Poslovni dnevnik.