Podijeli članak

Neobična pljačka dogodila se u jednoj mjenjačnici u Beogradu u kojoj je pljačkaš "vršljao" dva sata po objektu da bi na kraju odnio samo 20 eura.

Vlasnik mjenjačnice u Ugrinovcima Srđan "Kuriru" je ispričao da je pljačkaš u fantomki probušio 3 rupe u zidu koji odvaja prodavnicu prehrambene robe i mjenjačnicu, kako bi došao do kase, a u njoj je našao između 2.500 i 3.000 dinara (oko 20 eura).

Pljačkaš je u akciju krenuo iz prehrambene prodavnice, koju od mjenjačnice dijeli samo gipsani zid.

"Ušao je oko 21.40, bio je u menjačnici sve do ponoći. On je obio vrata susjedne prodavnice, tamo je uništio robu, isjekao pult, a onda je uzeo PP aparat i tukao u zid, kako bi ga razbio. Onda je ušao u menjačnicu, ali u dio gdje su klijenti. Kada je vidjeo da ne može do kase, jer je zaključano, lupao je aparatom za gašenje požara po blindiranom staklu, koje je napuklo, ali ga nije mogao slomiti", priča vlasnik.

Potom je, objašnjava vlasnik, odlučio da opet iz prodavnice napravi rupu i uđe u dio sa novcem i kompjuterima. Napravio je zapravo još 2 rupe i uspio, ali to kamera nije snimila, jer je vjerovatno pokidao žice dok je razbijao zid.

Na kraju je došao do kase, a u njoj zatekao tek nekoliko tisuća dinara.