Podijeli članak

HRT je nakon apela psihologa i stručnih osoba prestao emitirati spot "Dajem ti srce", navode iz Nepopularne Psihologije. 

Priopćenje autorice apela prenosimo u cijelosti: 

"Nakon jučerašnjeg apela HRT-u, koji sam napisala sa željom da se pomogne našim građanima i osigura očuvanje mentalnog zdravlja nakon kolektivne traume koju smo doživjeli, pristiglo je mnogo reakcija javnih osoba, građana i medija.

S velikom radošću mogu reći da je apel uspješan te u današnjem rasporedu programa HRT-a više nema spota Dajem ti srce. 

Iznimno mi je drago što sam dio tima Nepopularne psihologije te da sam imala priliku na ovoj platformi medijima prenijeti ovako važnu poruku. Uz veliku podršku cijelog NP tima zajedno smo uspjeli učiniti promjenu u društvu. Ovu situaciju zajedno proslavimo kao motivaciju da iznesemo svoje stručno mišljenje u javni prostor jer su promjene moguće!

Želim se zahvaliti svim kolegama, ali i građanima na podršci apelu i dijeljenju ove važne poruke, kako bi ona uistinu i došla do HRT-a. 

Također, jako sam sretna što je HRT Vijesti / Moj HRT poslušao stručno mišljenje i podržao akciju za očuvanje mentalnog zdravlja građana. 

Prestankom emitiranja ovog spota ne prestaje naša empatija prema svim stradalima u potresu, niti naša volja za pomaganje i volontiranje. Dapače, prestankom emitiranja snimki ljudi stradalih u potresu, iskazujemo im svoje poštovanje i konačno im dajemo mir koji zaslužuju", navode u priopćenju.