Podijeli članak

Tagovi

Svi obožavatelji čipsa ponekad su se našli u krizi te se pitali isplati li se otići u trgovinu i čekati zbog jedne vrećice čipsa? 

Danas u vrijeme karantene odlazak u trgovinu postao je složeni proces. Upravo zbog toga donosimo vam recept za najfiniji domaći čips gotov za nešto više od 15 minuta. 

Sastojci: 
  • četiri krumpira 
  • ulje 
  • sol, paprika, papar...

Priprema: 

Potrebno je isjeći krumpir na što tanje ploške, gotovo providne. 

Dobro isprati narezani krumpir od škroba te ga posušiti što je više moguće. 

Na pećnici zagrijati veću količinu ulja i kada bude dovoljno usijano staviti ploške da se prže. 

Peći kao pomfrit. 

Pazite, krumpir je jako tanak i vrlo brzo bude gotov.

Pržiti dok ne dobije zlaćanu boju. Isprženi čips izvaditi na papirnate maramice da pokupe višak masnoće te nakon toga začiniti po želji. 

Dobit ćete količinu čipsa veću od jednog pakiranja velikog čipsa. 

Vaš savršeni čips gotov je za nekoliko minuta. Najbolje ga je služiti odmah. Uživajte!