Podijeli članak

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras u Grazu protiv Crne Gore otvara nastup na Euru. U istoj skupini su još Bjelorusija i Srbija.

Premda su svjetski kladioničari Hrvatsku postavili tek kao sedmog favorita, stav struke je nešto drugačiji. Planet Handball, najugledniji svjetski portal specijaliziran za rukomet, Hrvatsku vidi u polufinalu.

Hrvatska je na ovaj Euro otišla znatno oslabljena, nema Manuela Štrleka, nedovoljno spremni Luka Stepančić jedini je desni vanjski, još nekoliko igrača je ozlijeđeno, a u momčadi ima puno debitanata.

Ipak, Planet Handball smatra da reprezentacija Line Červara ima kvalitetu za prolazak među četiri najbolje. Vjerojatno zbog ždrijeba koji je, ruku na srce, pomazio Hrvatsku.

Protivnici Hrvatske u uvodnoj skupini solidne su reprezentacije, ali miljama su daleko od europskog vrha i bacimo li pogled na ostale skupine, bez ikakve dvojbe možemo zaključiti da je Červarova ekipa dobila daleko najlakšu skupinu. Hrvatska se skupina križa sa skupinama B (Austrija, Češka, Makedonija i Ukrajina) i C (Njemačka, Španjolska, Latvija, Nizozemska), gdje se očekuje da će dalje proći Njemačka i Španjolska. Planet Handball smatra da će u četvrtfinalnoj skupini dalje proći Španjolska i Hrvatska.