Podijeli članak

Vrelu mostarsku nedjelju na pomoćnoj pisti Aerodroma Mostar dodatno su zagrijali najbrži automobili u regiji. 

Tradicionalni Old School Street Race Mostar, utrke ubrzanja na 402 metra, privukao je publiku i ponudio pregršt zabave za sve ljubitelje automobila, piše Klix.ba.

Oktanski spektakl u Mostaru organizira AMK Extreme, a jedan od organizatora Joško Ambruž, s ponosom kaže kako je ovo najjača ovakva utrka u BiH sa 127 prijavljenih automobila. 

"Drugog dana imamo najbolje od najboljih što ove utrke nude u regiji. Natjecali su se i jučer i nacionalnim konkurencijama, a danas ćemo saznati tko je najbolji u regiji", kazao je Ambruž. 

Sve se boduje po pravilima Svjetske automobilističke federacije (FIA), a u konkurenciji su najbrži automobili iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. 
 


"Prvo su na redu natjecatelji po pogonima, zadnji pogon, prednji pogon, dizeli bez obzira na pogon i pogon na sva četiri točka. Onda slijedi super finale po dva najbrža auta iz svih klasa", pojasnio je najavivši i "sekundaše" gdje će se posebno čekati utrka dva automobila s vremenima od devet sekundi. 

Organizira se i natjecanje za najljepši automobil, revija old timera... 

"Imamo tu Corsu od tisuću konja, Jankovićev BMW od tisuću konja, poznati Tomislav Kreševac... Najjača auta regije", zaključio je Ambruž.