Podijeli članak

Sveučilišna malonogometna lige (SML) 2019. otvorena je danas u Arena Sport Centru u Mostaru utakmicom između Filozofskog  i Pravnog fakulteta.

Događaj je početnim udarcem s centra svečano otvorio najbolji vratar Premijer futsal lige BiH i član aktualnog bh. prvaka Mostara SG Staklorada Stanislav Galić, koji je ovom prilikom poželio što više sreće i uspjeha svim ekipama do kraja turnira.

"Tu sam na poziv prijatelja sa Sveučilišta te mi je drago što ću otvoriti Sveučilišnu malonogometnu ligu i čast mi je da podržavam sve sportske aktivnosti, a posebno sam takoreći slab na ovaj mali nogomet. Želim da ovo natjecanje prođe u što sportskijem duhu i da studenti koji igraju ovo imaju što bolje rezultate. Preporučio bih mladim ljudima samo da treniraju i što više provode vremena na terenu i sportskim aktivnostima te će doći i rezultati", kazao je Galić za Pogled.ba.

12 ekipa u borbi za prvaka u novoj sezoni SML-a

Ovogodišnja SML će trajati od 26. veljače do početka lipnja 2019. godine, kada je planirano finale, a utakmice će se igrati dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom, s početkom u 11 sati. Sudjeluje 12 ekipa s preko 150 igrača, kao i mnogobrojna studentska publika i ljubitelji maloga nogometa.

Julio Zelenika, koordinator za sport i zamjenik predsjednika Studentskog zbora Pravnog fakulteta, poručio je kako i ove godine na utakmicama očekuje dobru posjećenost i dobar mali nogomet.

"Ovogodišnja SML 2019. održavat će se standardno u Arena sport centru u Mostaru. Liga se sastoji se od 12 ekipa, a ove godine imamo 10 fakulteta koji nastupaju te Studentski centar Mostar i Studentski zbor SUM-a. Liga traje 11 kola nakon kojih šest prvoplasiranih ekipa ide u doigravanje. Finale će biti početkom šestog mjeseca, nekada oko 10. lipnja", istaknuo je Zelenika za Pogled.ba te dodao kako o nagradama i finalu ne bi otkrivao mnogo detalja jer organizatori pripremaju još neka iznenađenja koja će biti objavljena na Facebook stranici SML-a