Podijeli članak

Danas u 13 sati počinje veliko finale Red Bull Cliff Diving natjecanje na Starom mostu, na kojem će petu godinu uzastopno snage odmjeriti najbolji svjetski skakači i skakačice u vodu.

Sve je spremno za još jedan cliff diving spektakl u gradu na Neretvi, na šestoj, pretposljednjoj stanici sezone 2019. U Mostaru bi vrlo lako mogle pasti i odluke o titulama, no ono što je izvjesno jeste da gledatelje očekuje uzbudljivo natjecanje i atraktivni skokovi koji izazivaju oduševljenje i nevjericu.

Jučer su održane prve dvije serije natjecanje skokova, nakon kojih vodeće pozicije zauzimaju Australka Rhiannan Iffland u ženskoj i Meksikanac Jonathan Paredes u konkurenciji muškaraca.

Ifland je opravdala epitet favorita i najavila da bi konačno mogla do pobjede na Starom mostu, što je jedno od rijetkih postignuća koja nedostaju trostrukoj prvakinji i najuspješnijoj natjecateljici u povijesti prvenstva. Drugo i treće mjesto trenutno zauzimaju Genevieve Bradley iz SAD i Jessica Macaulay iz Velike Britanije.

Kod muškaraca vodi Paredes, koji se nada reprizi natjecanja iz 2015. kada je na Starom mostu upisao svoju prvu pobjedu. U stopu ga slijedi Rumun Constantin Popovici, na kojem višemjesečna pauza zbog ozljee nije ostavila traga, te je pokazao da njegovi sjajni rezultati s početka sezone nisu slučajni. Treći je Andy Johns (SAD), dok je glavni favorit Britanac Gary Hunt trenutno na nezavidnoj desetoj poziciji.

Plato ispod Starog mosta jučer je bio odlično popunjen, no prava navala se očekuje danas. Stoga se gledateljima savjetuje raniji dolazak, kako bi zauzeli što bolje pozicije za praćenje natjecanja. 

Stari most će u vremenu od 12:30 do 15:30 biti zatvoren za prelazak. Ulaz na natjecanje je slobodan, a gostima se preporučuje da do mosta dođu s desne strane, odakle se najlakše mogu spustiti na plato ispod, predviđen za publiku.