Podijeli članak

Najbolja nogometašica svijeta Ada Hegerberg odbila je nastupati na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se od 7. lipnja do 7. srpnja održava u Francuskoj.

Hegerberg, koja je prošle godine s Lukom Modrićem dobila Zlatnu loptu, bojkotira norvešku reprezentaciju od 2017. godine zbog lošeg statusa nogometašica u toj zemlji. Pozvana je za SP, ali se zahvalila izborniku.
 
Lyonova 23-godišnja napadačica smatra da se nogometašice u Norveškoj ne poštuje kao nogometaše te da od marketinških aktivnosti zarađuju neusporedivo manje od nogometaša.
 
Par mjeseci kasnije norveški nogometni savez potpisao je ugovor s udruženjem nogometašica prema kojem im se isplaćuje dvostruko više novca od reklama u kojima sudjeluju, prenosi Index.hr.
 
Hegerberg se našla u središtu seksističkog skandala na prošlogodišnjoj dodjeli Zlatne lopte kad ju je voditelj programa, DJ Martin Solveig pitao zna li “twerkati”. Norvežanka je bila vidno uzrujana njegovim komentarom i odgovorila da ne zna, a Solveig se par dana kasnije javno ispričao.