Podijeli članak

Međunarodni znanstveno-stručni skup „Znanost, znanstvena komunikacija i časopisi“ bit će održan 7. veljače (petak)  u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u 10.00 sati.

Organizatori su Sveučilište u Mostaru i nakladnička kuća PRESSUM. Gosti predavači su prof. emeritus Matko Marušić sa Sveučilišta u Splitu i prof. dr. sc. Jadranka Stojanovski sa Sveučilišta u Zadru/Institut Ruđer Bošković. U okviru ovoga skupa bit će održan i okrugli stol na temu „Kriteriji kvalitete časopisa kao kanala znanstvene komunikacije“ u kojem će sudjelovati predavači sa znanstveno-stručnoga skupa, predstavnici uredništava časopisa Sveučilišta u Mostaru i prodekani za znanost.

Cilj okruglog stola je otvoriti raspravu o suvremenim trendovima razvoja znanstvenih časopisa, tradicionalnim i inovativnim kriterijima kvalitete časopisa u kontekstu otvorene znanosti, postupcima indeksiranja u različitim bazama podataka te postupcima koje trebaju slijediti znanstvenici pri odabiru časopisa u kojem će objaviti svoj rad.