Podijeli članak

Rutinski i uvjerljivo Rafael Nadal je sredio Frederica Delbonisa (6-3, 7-6, 6-1) i protutnjao u treće kolu Australian Opena. Ništa novo, zar ne? Ali zato je meč obilježila jedna djevojčica koja skuplja loptice i Rafa koji je pokazao kolika je veličina.

Nadal je tijekom jednog poena udario lopticu forhendom, no ona je pogodila djevojčicu u glavu! Ostala je hrabro stajati, ali naravno, to je bila toliko jak udarac da su joj se odmah pojavile suze. Dok je trpjela bol, pred njom se našao Rafa. Pitao ju je je li dobro, a onda ju je poljubio u obraz.

Naravno, sve je to bilo slučajno, događaju se takve stvari, ali Nadal je pokazao da je veliki tenisač i ogroman čovjek. Naravno, duševno ogroman. A djevojčica je, na svu sreću, odlično.

- Baš sam se uplašio za nju. Loptica je bila baš brza, ona je stvarno super hrabra djevojčica. Ovo je bio jedan od najstrašnijih trenutaka koje sam imao u karijeri, loptica ju je pogodila direktno u glavu - kazao je Španjolac.


Pohvalio je djevojčicu za hrabrost, a onda se malo i našalio:

- Sva sreća pa je neće ovo previše brinuti za 15 godina - rekao je Nadal i nasmijao publiku. 

Jedan od najboljih tenisača u povijesti će u trećem kolu igrati protiv sunarodnjaka Carrena Buste, a prošle godine je u Melbourneu stigao do finala gdje je bolji od njega bio Novak Đoković.