Podijeli članak

Nedavno su svi fanovi muzike legendarnog Princea ostali oduševljeni kada su vidjeli da se na YouTubeu našla do tada njegova neobjavljena pjesma i to u čast 40. godišnjice pjevačevog drugog albuma koji nosi jednostavan naziv "Prince".
Akustični demo snimak pjesme "I Feel For You" objavljen je u četvrtak na svim streaming platformama i kao limitirano vinil izdanje s akustičnom verzijom pjesme na A strani i originalnim studijskim snimkom na B strani.

Snimak je nastao u zimu s 1978. na 1979. godinu, otprilike u vrijeme kada se Prince pripremao za svoj solo debi u teatru Capri u sjevernom Minneapolisu, navodi se na pjevačevoj web stranici.

Potpuno producirani studijski snimak singla "I Feel For You" našao se na albumu "Prince", koji je objavljen 19. oktobra 1979. On je zauzeo deseto mjesto na ljestvici Billboard Hot 100 1984. godine kada je Chaka Khan izvela obradu ove pjesme na svom solo albumu.

Verzija Chaka Khan osvojila je dva Grammyja, uključujući i najbolju R&B pjesmu koju je Prince napisao.

Objavljivanje nove akustične verzije ploče dolazi tri godine nakon smrti Princea u aprilu 2016. godine od slučajnog predoziranja opioidnim fentanilom, piše BBC News.