Podijeli članak

U amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u petak, 12. siječnja, u 11 sati bit će upriličena simulacija predsjedničkog sučeljavanja i izbornog dana, koji organiziraju profesori i studenti Odsjeka za komunikologiju, u sklopu predmeta 'Izborne kampanje'.

Simulaciju predsjedničkog sučeljavanja otvorit će direktor Konrad Adenauera dr. Karsten Dümmel, koji će održati kratki motivacijski govor na temu „Zašto je važno da mladi participiraju u izbornom procesu“.

U proteklih 15 tjedana studenti su kroz praktičnu nastavu izučavali kompleksne procese planiranja, realizacije i upravljanja izbornim kampanjama.

Posljednja i najvažnija vježba podrazumijevala je pripremu kandidata za predsjedničko sučeljavanje i organizaciju izbornog dana na kojem će prezentirati rezultate tromjesečnog rada.

U debatnom procesu kandidati će suočiti stajališta o krucijalnim političkim, društvenim i ekonomskim pitanjima Bosne i Hercegovine, koja su grupirana unutar tri tematske cjeline.

"Sučeljavanje kandidata i izborni proces koncipirani su prema principu u kojem su izvršene ustavne reforme i u kojem je Sporazum iz Daytona stvar bliske prošlosti, te je uvedena institucija predsjednika BiH, odnosno uspostavljeno je takvo državno ustrojstvo gdje najviše rangirani dužnosnik u državi zastupa interese svih naroda Bosne i Hercegovine", priopćeno je iz Odsjeka za komunikologiju Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić".