Podijeli članak

Građani i građanke Mostara, večeras na Španjolskom trgu pale svijeće za tragično preminulih pet osoba od kojih je troje maloljetne djece život izgubilo u zrakoplovnoj nesreći, koja se jučer oko 16 sati, dogodila u Mostaru.

"Tuga je u gradu, tuga je u srcima građana i građanki Mostara". "Neka počivaju u miru, a roditeljima iskrena sućut". "Teško je naći riječi utjehe", "Neka im dragi Bog da snage da ovo prežive",neke su od riječi građana Mostara koji su večeras na Španjolskom trgu došli iskazati solidarnost sa ožalošćenim obiteljima.

"Ovo je jedna od najvećij zrakoplovnih nesreća u Bih", čulo se dans u više navrata. Izrazi sućuti obitelhima stižu sa svih razina vlasti, a danas je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, donio odluku da će na dan sahrane u Mostaru biti proglašen Dan žalosti.

Dan sahrane i Dan žalosti u Mostaru, kako je istaknuo, još se ne zna.Sve zavisi od istrage  i preuzimanja tijela. Istraga tragične nesreće koja je započela jučer, još se provodi.

Nesreća se dogodila jučer, 13. svibnja oko 16 sati između Aluminijskoj kombnata i novog zatvora koji se gradi u Jasenici. Istragu provodi državno tužiteljstvo, sa timovima koje je formiralo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH na čelu sa Salkom Begićem.

Autor:D.G./Pogled.ba      Foto: Ž.Miličević